Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2009

Εκδηλώσεις στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών για το Έτος Δαρβίνου

Φέτος συμπληρώνονται 200 χρόνια από τη γέννηση του Δαρβίνου


Αθήνα

Συμμετέχοντας στον εορτασμό για το διεθνές Έτος Δαρβίνου, το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών εγκαινίασε έναν κύκλο επιστημονικών εκδηλώσεων για την επίδραση του μεγάλου Βρετανού φυσιοδίφη στη σύγχρονη επιστημονική σκέψη.
Την Τρίτη 10 Φεβρουαρίου, στις 7.30 μμ, θα δώσει διάλεξη στο αμφιθέατρο του ΕΙΕ η Σελίν Μπροσιέ, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Provence et Mediterranee, με θέμα Luca: ο πιο πρόσφατος κοινός μας πρόγονος.
Πριν από 150 χρόνια, ο Κάρολος Δαρβίνος πρότεινε την υπόθεση ότι όλοι ζωντανοί οργανισμοί του πλανήτη κατάγονται από έναν κοινό πρόγονο, τον οποίο οι επιστήμονες ονομάζουν σήμερα Luca (Last Universal Common Ansestor, Τελευταίος Καθολικός Κοινός Πρόγονος).
Μετά την Δρ Μροσιέ, ο Δρ Γ. Ροδάκης, αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, θα δώσει διάλεξη με θέμα: Υπάρχει Νομοτέλεια στην Εξελικτική Πορεία των Οργανισμών;
Παράλληλα, στον εκθεσιακό χώρο του ΕΙΕ διοργανώνεται μικρή αλλά ενημερωτική έκθεση του Βρετανικού Συμβουλίου με τίτλο Ο Δαρβίνος Τώρα.
Ομιλίες πολλών ακόμα Ελλήνων, Βρετανών και Γάλλων επιστημόνων προγραμματίζονται για την Τρίτη 17 και την Τρίτη 24 Φεβρουαρίου.
Στις 12 και 19 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθούν επίσης δύο στρογγυλά τραπέζια σε συνεργασία με το περιοδικό «Ουτοπία», ενώ στις 26 Φεβρουαρίου θα ακολουθήσει η προβολή τριών επιστημονικών ντοκιμαντέρ για την Εξέλιξη και ένα θεατρικό δρώμενο με τίτλο Ο Δαρβίνος συναντά τον πίθηκο Ξουθ.
Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο και το Βρετανικό Συμβούλιο.


Newsroom ΔΟΛ
Νταφέτσιος Ευθύμιος
* Αν ο δημιουργός του επιθυμεί να το αφαιρέσουμε μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: